Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Tarıma Engel Yok" projesi kapsamında Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu’nda özel öğrencilerle birlikte sebze fidelerini toprakla buluşturdu.
Engeliler Haftası kapsamında okulu ziyaret eden Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.
Özel gençlerin verdiği konser için teşekkür ederek, her biriyle tek tek sohbet eden Altay, başarılarının devamını diledi.
Başkan Altay, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin "Tarıma Engel Yok" projesi kapsamında okuldaki özel öğrencilerle sebze fidelerini toprakla buluşturdu.
Altay, Konya’nın bir tarım şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Konya bir tarım şehri ve her yaştan, her gruptan insanın tarımı sevmesiyle ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte özel eğitim okullarımızda Tarıma Engel Yok projesi kapsamında çocuklarımızla fideleri toprakla buluşturuyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız için ciddi bir aktivite oluyor hem de onların tarımla uğraşmalarını sağlamış oluyoruz. Yaz aylarında, okul müdürleri ile yaptığımız program kapsamında hem bahçenin hazırlanması hem fidanların hazırlanma sürecini tamamlıyoruz. Dikim mevsiminde sebzelerimizi toprakla buluşturuyoruz sonra da çocuklarımız hasatlarını gerçekleştirmiş oluyor. Ben, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu konuda gösterdiği koordinasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın hayatında bir değişikliğe vesile olmak bizim için çok kıymetli. İnşallah onlar da bundan sonra üretmeye devam edecekler. Hayırlı olsun."
- ÇİFTÇİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gün'’nü de tebrik etti.
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da tarım şehri Konya’da yürütülen bu anlamlı proje için Başkan Altay’a teşekkür etti.
- TARIMA ENGEL YOK
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel eğitim öğrencileri için düzenlenen projede toprak, hava, su, bitki bileşiminin rehabilitesi ve tedavi edici özellikleri, tarımsal faaliyetlerin tüm aşamaları öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında çeşitli tohum, fide, fidan, çiçek yetiştiriciliği yapılıyor. Ayrıca kış etkinliği olarak öğrencilerle birlikte sınıflarda çiçek dikim etkinliği de düzenleniyor. Bugüne kadar projeyle toplamda 8 bin 22 özel eğitim öğrencisine ulaşıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: