Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adalet Bakanlığıyla imzalayacakları işbirliği protokolüyle iş yurtlarında bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili hükümlülere eğitim desteği sağlayacaklarını belirterek, "İş yutlarındaki ürün işleme tesisleri, restaronları ve gıda satış bölümlerinde güvenilir gıdayı temin etmek için hükümlülere gıda hijyeni konusunda eğitimler verilecek" dedi.
Yumaklı, Adalet Bakanı Yılkaz Tunç'un katılımıyla düzenlenen "İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi İşbirliği Protokolü" töreninde, işbirliğinin duvarların ötesindeki umutları yeşertecek, toprağa ekilecek ve emekle filizlenecek yeni başlangıçları simgeleyeceğini belirtti.
İş yurtarının bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini bildiklerini dile getiren Yumaklı, desteklerinin süreceğini kaydetti.
Orman yangınlarına karşı yoğun mücadele verdiklerini anlatan Yumaklı, yanan yerlere ilişkin kanun gereği ağaçlandırmadan başka bir şey yapılmadığını, takip eden yıl sonuna kadar fidan veya tohumla buluşturulduğunu söyledi.
Her yıl 500 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduklarını dile getiren Yumaklı, şöyle konuştu:
"Orman varlığını en çok artıran ülkelerden Avrupa'da birinci, dünyada 6'ncı sıradayız. Tam bu noktada hükümlü kardeşlerimizin de yeşil vatanı geliştirmek ve korumak için gayretleri var. Adalet Bakanlığımızla ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin ağaçlandırma faaliyetlerine dahil olması için işbirliği protokülünü imzalamıştık. Son 6 yılda 400 bin hükümlü ve yükümlü, 81 ilimizde 922 ilçemizde ağaçlandırma faaliyetlerine, yeşil vatanın geliştirilip korumasında önemli kaktı verdi. Devlet Su İşlerinin (DSİ) verdiği imkanlarla hükümlülerin iş makinesi kullanma yetki belgesi alması, su kuyusu açma yöntemleri ile ilgili uygulamayı eğitimler almasını sağlanmış oldu."
İş urtlarında yapılan hayvan yetiştiricilği için büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımları yapıldığını anımsatan Yumaklı, şunları söyledi:
"Bugün imzalanacak protokolle iş yurtlarında bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili hükümlülere eğitim desteği sağlamış olacağız. İş yutlarındaki ürün işleme tesisleri, restaronları ve gıda satış bölümlerinde güvenilir gıdayı temin etmek için hükümlülere gıda hijyeni konusunda eğitimler verilecek. İş yurtlarında ve buralara ait tesislerde, arazilerde ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. DSİ faaliyetleri alanındaki konularla igilil yeni sondaj makinesi operatörlüğü gibi iş ve meslek kazandırılması eğitimlerine devam edeceğiz. Böyece iş yurtlarının üretim kapasitelerinin artması ve hükümlülerin meslek sahibi olarak topluma kazandırılması yolundaki çalışmalara destek vermiş olacağız."
Yorumlar
Kalan Karakter: